Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu

Predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava u maksimalnom iznosu do 1.000.000,00 dinara po korisniku za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda/usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa punim radnim vremenom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, sa teritorije grada Beograda na period od minimum jedne godine.

Ukupna visina opredeljenih bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva za 2022. godinu iznosi 29.611.320,00 dinara. Ciljevi dodele su zapošljavanje nezaposlenih lica, afirmacija i podrška ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti, unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanje postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda. Pod osnovnim sredstvom podrazumevaju se mašine i oprema koja će se koristiti duže od jedne godine od dana potpisivanja ugovora. Mašine i oprema ne mogu biti nabavljene od fizičkog lica, osim ako je prodavac preduzetnik. Nabavljene mašine i oprema moraju biti u skladu sa delatnošću privrednog subjekta i moraju biti instalirani na teritoriji grada Beograda. Ukoliko se radi o nabavci računarske opreme (kompjutera), na Javnom konkursu mogu učestvovati isključivo privredni subjekti koji prema Uredbi o klasifikaciji delatnosti pripadaju oblasti 62. 

Sve informacije o podnošenju prijave i potrebnoj dokumentaciji možete naći na ovom linku

Rok za podnošenje prijave sa potrebnom dokumentacijom je 15.03.2022. do 15 časova.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…