Grad Beograd raspisao javne pozive za subvencije poljoprivrednim proizvođačima

Grad Beograd raspisao je pet javnih poziva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, a za te namene ove godine izdvojeno je 240 miliona dinara, odnosno dva miliona evra, izjavio je vršilac dužnosti gradskog sekretara za poljoprivredu Savo Pavičić.

Na javne pozive poljoprivrednici mogu da se prijave već od danas, a obuhvaćeni su gotovo svi vidovi poljoprivredne proizvodnje. Reč je o pet javnih poziva – 100 miliona dinara biće namenjeno za nabavku mehanizacije, odnosno poljoprivrednih traktora, zatim 30 miliona za priključne mašine, 35 miliona za pčelarstvo, 30 miliona za stočarstvo, i to tako što će poljoprivrednici moći da nabave, na primer, do tri junice ili minimum deset ovaca. Kada je reč o voćarstvu i povrtarstvu, ove godine se u ove oblasti ulaže 45 miliona dinara. Sredstva su namenjena za nabavku protivgradnih mreža, plastenika, sistema za navodnjavanje, makaza za orezivanje – precizirao je Pavičić.

On je istakao da je ove godine Grad Beograd znatno uvećao sredstva za program podsticajnih mera namenjenih poljoprivrednim proizvođačima, uz napomenu da se prošle godine radilo o sumi od 180 miliona dinara, a ove godine je izdvojeno 240 miliona dinara, odnosno dva miliona evra.

Pavičić je naglasio da poljoprivredni proizvođači mogu da se informišu o uslovima konkursa na zvaničnom sajtu Grada Beograda u delu sajta pod nazivom „Gradski oglasi, konkursi i tenderi”

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…