Održan partnerski sastanak i međunarodna radionica projekta ISTER

U periodu od 4. do 6. jula 2022. godine održana je transnacionalna radionica i partnerski sastanak projekta ISTER u mestu Carnuntum, u Austriji.

Predstavnica Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd učestvovala je na ovom događaju. 

Međunarodni projekat ISTER povezuje Dunavski region kreiranjem nove VIA ISTER eko-kulturne rute bazirane na rimskom kulturnom nasleđu i ponovnom oživljavanju antičke mreže rimskih puteva i naselja duž Dunava.

Predstavnici Arheološkog parka Carnuntum, domaćini i organizatori transnacionalne radionice i sastanka, tokom boravka u Carnuntumu upoznali su prisutne sa svojim rezultatima u pogledu očuvanja i promocije lokalnog rimskog kulturnog nasleđa. Učesnici radionice imali su prilike da obiđu muzej Carnuntum i nekoliko rimskih lokaliteta Arheološkog parka Carnuntum i okoline, koji će se naći na trasi VIA ISTER eko-kulturne rute.

 

Tokom ISTER partnerskog sastanka sumirani su dosadašnji rezultati ISTER projekta i definisani ciljevi i planovi za naredni period - dalje unapređenje virtuelnog VIA ISTER Atlasa rimskih puteva i naselja duž Dunava, kao i VIA ISTER aplikacije koja će biti dostupna svima koji žele da se upoznaju sa bogatim rimskim nasleđem Dunavskog regiona. Postavljanjem miljokaza - rimskih putokaza, u narednim mesecima će se obeležiti VIA ISTER ruta duž Dunava, od njegovog izvora od ušća.

 

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…