Katalog VIA ISTER rimske rute

Prelistajte VIA ISTER Katalog rimskih puteva i naselja duž Dunava! Upoznajte se sa rimskim kulturnim nasleđem Dunavskog regiona koje i danas svedoči o veličini i snazi Rimskog carstva!

Krenite na putovanje VIA ISTER rutom, od izvora Dunava u Nemačkoj pa sve do njegovog ušća u Crno more u Bugarskoj i upoznajte se sa najznačajnim rimskim lokalitetima duž obala Dunava. Na svom istraživačkom putu stići ćete i do prostora današnje Srbije a nekadašnjih rimskih pokrajina Panonije i Gornje Mezije, i otkriti ostatke rimskih naselja i vojnih utvrđenja, kao što su Viminacium, Singidunim i Felix Romulijana.

 

 

Katalog je dostupan na engleskom jeziku.

 

Pratite ISTER projekat na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…