Održana druga transnacionalna radionica projekta ISTER

U periodu od 22. do 24. februara 2022. godine održana je druga ISTER transnacionalna radionica i partnerski sastanak u gradu Alenu, Nemačka. Predstavnica Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd učestvovala je na ovom događaju.

Međunarodni projekat ISTER kreiranjem nove tematske eko-kulturne rute bazirane na rimskom kulturnom nasleđu i ponovnom oživljavanju antičke mreže rimskih puteva i naselja povezuje ceo Dunavski region.

 

Druga transnacionalna radionica organizovana je upravo sa ciljem izgradnje zajedničke mreže za promociju ISTER projekta i njegovih rezultata, ali i širenja ISTER mreže partnera i saradnika putem dodele nagrada najboljim projektima i inicijativama iz oblasti rimskog kulturnog nasleđa putem ISTER međunarodnog konkursa.

 

Predstavnici Regionalnog urbanističkog tela Istočnog Virtemberga, domaćini i organizatori radionice, tokom boravka u Alenu upoznali su prisutne sa svojim uspesima i rezultatima u zaštiti i promociji lokalnog rimskog kulturnog nasleđa. Učesnici radionice imali su prilike da obiđu LIMES muzej i LIMES park i upoznaju se sa primerima dobre prakse u kreiranju kulturnog i turističkog sadržaja baziranog na rimskom nasleđu.

 

Tokom ISTER partnerskog sastanka sumirani su dosadašnji rezultati ISTER projekta i definisani ciljevi i planovi za naredni period – dalji razvoj virtuelnog Atlasa rimskih puteva i naselja duž Dunava, kao i onlajn aplikacije koja će biti dostupna svima koji žele da se upoznaju sa bogatim rimskim nasleđem Dunavskog regiona. Razvoj ISTER brenda i pripreme za postavljanje miljokaza - putokaza kojima će se obeležiti ISTER ruta duž Dunava, biće glavne aktivnosti projekta u narednim mesecima.

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…