Narodni Muzej Užice jedan od pobednika ISTER međunarodnog konkursa

Tokom druge ISTER transnacionalne radionice u nemačkom gradu Alenu, 23. februara 2022. godine proglašeni su pobednici ISTER međunarodnog nagradnog konkursa iz oblasti zaštite i očuvanja rimskog kulturnog nasleđa.

Međunarodni ISTER nagradni konkurs imao je za cilj identifikovanje najboljih projekata i inicijativa u oblastima zaštite, očuvanja, upravljanja, promocije, valorizacije i održive upotrebe rimskog kulturnog nasleđa. Nagrade su dodeljene u tri tematske kategorije.

 

Uz preporuku i podršku RAREI Beograd, Narodni Muzej Užice podneo je je prijavu na konkurs u okviru kategorije 1 - Zaštita i očuvanje rimskog kulturnog nasleđa. U konkurenciji projekata poput Carske palate Sirmium iz Sremske Mitrovice i mađarskog Nacionalnog muzeja sa vilom Romana Balaca, projekat „Zaštita i očuvanje rimskih spomenika u lapidarijumu“ Narodnog Muzeja Užice je od strane međunarodnog stručnog žirija proglašen pobedničkim!

U ime Narodnog Muzeja Užice, nagradu je tokom zvanične ceremonije u gradu Alenu primila direktorka muzeja Slavica Stefanović.

 

U kategoriji 2 - Promocija i valorizacija rimskog kulturnog nasleđa, gde se u konkurenciji našao još jedan srpski projekat Undergrad, kao pobednički izabran je projekat Narodnog muzeja Alba Julija iz Rumunije, dok je pobednik kategorije 3 - Održiva upotreba i razvoj rimskog kulturnog nasleđa projekat Oblasne uprave Vidin iz Bugarske.

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…