Одржана завршна конференција пројекта Континум

Завршна конференција пројекта Континум, у организацији Регионалне агенција за развој и европске интеграције Београд - РАРЕИ, одржана је 26. маја 2017. године, у хотелу Crown Plaza - Exhibition Hall са почетком у 13.00 часова.

Пројекат Континум спровела је РАРЕИ Београд уз финансијску подршку Развојне агенције Србије, у оквиру Програма подршке пословној институционалној инфраструктури 2016.

Циљ пројекта - Допринос одрживости, бољем стратешком позиционирању и стварању конкурентске предности почетника у пословању.

Учесници пројекта – 19 „start up“ компанија, који су добили финансијску подршку Развојне агенције Србије, Министарства привреде и Фонда за развој Републике Србије у 2016. години.

Предузетницима се најпре обратила директор РАРЕИ Београд, Снежана Радиновић, која је поздравила све учеснике и присутне, а затим истакла колико је неопходна снажна како финансијска, тако и нефинансијска подршка почетницима у пословању. Статистика показује да се у првој години пословања угаси преко 60% „start up“ компанија. Идеја овог пројекта била је да управо да тим компанијама, кроз разне обуке, тренинге и радионице, пружимо могућност да стекну нова знања и вештине, како би се иста одржала и опстала на тржишту. Корисници овог пројекта јесу 19 „start up“ компанија, које су у 2016. години добиле финансијску подршку Регионалне агенције Србије или Фонда за развој.

Уз подршку РАРЕИ Београд, финансијска средства у 2016. години (бесповратна и кредити) добило је 266 привредних субјеката. По свим програмима, укупан износ одобрених средстава је 201.921.068,47 РСД.

У 2017. години, велико је интересовање за програме подршке Развојне агенције Србије, Министарства привреде и Фонда за развој. РАРЕИ Београд је на управо завршеном конкурсу Развојне агенције Србије – подршка почетницима у пословању – примила преко 320 захтева за финансирање „start up“ идеја и преко 180 захтева за подршку постојећим ММСПП за различите програме.

Директор сектора за регионални развој испред Развојне агенције Србије, Слободан Петровић, обратио се предузетницима и пожелео им пуно среће и успеха у даљем раду, захвалио се и честитао РАРЕИ Београд на успешно реализованом пројекту.

У име Града Београда, почетницима у пословању обратио се Драгомир Петронијевић, члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда.

Господин Петронијевић је том приликом истакао да је град Београд ту да направи услове и помогне младим предузетницима у реализацији њихових идеја, а да су они ти који ће својим радом на истим омогућити да финансијски ојачају и да раде оно што воле у својој земљи и за своју земљу. Данас у граду Београду имамо научно-технолошки парк на Звездари, који су звали „зграда духова“, а сада га зову „фабрика идеја“. Такође, имамо 450 активних градилишта. И можда нисмо у свему успели, али испред нас је деценија предузетништва у којој трају програми, који се из године у годину модификују и прилагођавају тржишту пословања У 2016. години Град Београд је доделио 33 пословна простора на бесплатно коришћење предузетницима и намерава и у 2017. години да понови конкурс. Као град смо напредовали, али да би отишли корак даље, потребни сте нам ви, са вашим идејама и предузетничким духом, да и даље ходамо и захваљујемо вам се на сарадњи.

На конференцији су представљени и кључни производи/услуге 19 компанија учесника пројекта и додељени су им сертификати.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…