ДНЕВНИК РТС

Република Србија је прошле године покренула програм помоћи женама и младима који започињу сопствени бизнис, преко којег они могу да рачунају на 35-45% бесповратних средстава, али и на повољније кредите за набавку опреме, реновирање простора и трошкове режија.


На овогодишњи јавни позив Министарства привреде за доделу бесповраних средстава у оквиру Програма подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе у 2022. години, стигло је око 130 пријава, а конкурс је затворен крајем јуна.
Почетници, али и они који тек размишљају да покрену сопствени бизнис, током читаве године нефинансијску подршку могу добити од Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.
О улози Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд у развоју пословна идеје, као и о значају нефинансијске подршке за Дневник Радио-телевизије Србије говорила је директорка агенције Снежана Радиновић.
„Без нефинансијске подршке свакако би одрживост почетника у пословању била јако ниска, и негде се и процентуално показало да 80% старт уп компанија или почетника у пословању већ након две године престане да постоји, управо због нереалник очекивања у самом старту, недовољно добро разрађене пословне идеје, али и лоше реализације исте“ изјавила је директорка РАРЕИ Снежана Радиновић за РТС.
Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе у 2022. години спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије уз подршку Регионалне агенције за развој и европске интеграције Града Београда.

 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…