По први пут у Србији одржан је Менторинг форум који је на једном месту окупио кориснике менторинг услуге у нашој земљи у периоду од 2016. до 2018. године, као и представнике Јапанске агенције за међународну сарадњу, Министарства привреде Републике Србије, Развојне агенције Србије и Регионалних развојних агенција - релевантне чиниоце успостављања и развоја менторинга у нашој земљи. Компанијама које су користиле менторинг услугу на овом догађају уручен је сертификат и посебна ознака као потврда коришћења услуге менторинга и унапређења пословања.  Та ознака ће бити видно истакнута у предузећима и служиће као показатељ да је предузеће добило менторинг услугу и приступило развоју свог  пословања.

Гостовање Љиљане Марковић, најбољи ментор за почетнике и зрела предузећа - Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд и Ана Жегарац, директор сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије.

Шта најбољи ментор може да каже власницима малих и средњих предузећа рећи ће нам  Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд и Ана Жегарац, директор сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије.

 

Портал је направљен са циљем да мала, средња предузећа и предузетници добију све потребне информације на једном месту. Како о расположивим програмима подршке (финансијским и нефинансијским), тако и о томе шта им је све потребно да започну посао, како да дођу до подршке за даљи развој бизниса, али и како да остваре добре пословне резултате.

Министарство привреде позива предузетнике да се пријаве на такмичење за најбољу идеју у области промоције предузетништва у оквиру European Enterprise Promotion Awards 2019 (ЕЕПА 2019). Реч је о иницијативи Европске комисије која има за циљ да препозна и награди изузетне примере подршке и промоције предузетништва широм Европе.

Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд д.о.о., у склопу Стандардног сета услуга за ММСПП организује 12. септембра 2018. године Промоцију програма подршке почетницима за започињање посла.

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава све потенцијалне предузетнике који су у току 2017. конкурисали за „Програм подршке почетницима за започињање посла – Старт ап“, да ће коначне одлуке о додели бесповратних средстава бити донете најкасније до краја маја, 2018. године.

Фондација за младе таленте града Београда и Савет за запошљавање града Београда расписaли су 15. јануара 2018. године Конкурс за најбољу бизнис идеју у 2018. години.

Домаћим стартапима и ове године, трећи пут за редом, нуди се прилика да представе своје идеје у области одрживих иновација на локалном такмичењу Slush и квалификују се за учешће у десетодневном програму Slush Global Impact Accelerator (GIA) и на дводневној конференцији Slush који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију (Финска).

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…