Javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta

Odlukom o budžetu grada Beograda za 2022. godinu („Službeni list grada Beograda“, 120/21 i 18/22“), obezbeđena su sredstva za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata od javnog interesa, kojim se podstiče ostvarivanje ciljeva iz oblasti zaštite životne sredine, a koje realizuju udruženja na teritoriji grada Beograda, i odnosi se na:

Realizaciju projekta za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta

Nakon javnog konkursa koji je raspisao grad Beograd, raspodela sredstava za podršku građanima za kupovinu bicikala, sa opredeljenim pojedinačnim iznosom od po 5.000,00 dinara, poverena je Inicijativi za održivu urbanu mobilnost „Urban.log“ iz Beograda.

Cilj Javnog poziva je pružanje podrške građanima za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Beograda za 2022. godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama Grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva punoletna fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na administrativnoj teritoriji Grada Beograda, u trenutku podnošenja prijave i koja prethodno nisu iskoristila vaučer.

Pojedinačan iznos sredstava koji se dodeljuje građanima/kama po ovom javnom pozivu za podršku nabavke novog bicikla je 5.000,00 dinara.

Ukoliko je cena bicikla manja od iznosa predviđenog Javnim pozivom, kupac ima pravo da iskoristi vaučer u vrednosti iznosa bicikle bez mogućnosti povratka ostatka novca.

Podrška za kupovinu bicikala može se ostvariti samo za kupovinu novog bicikla koji se pokreće pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Zainteresovana fizička lica mogu se prijaviti na Javni poziv od dana objavljivanja Javnog poziva do 15. novembra 2022. godine, odnosno do utroška predviđenih sredstava. 

Podnošenje prijava vrši se putem web aplikacije dostupne isključivo na sajtu Udruženja „Urban.log“ na internet adresi www.urbanlog.rs/kupibajs

Tekst javnog poziva možete pogledati/preuzeti na ovom linku.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…