Представљен национални пројекат Година предузетништва 2016

Влада Републике Србије и Министарство привреде, уз учешће многобројних партнера, покренули су велики национални пројекат под називом “Година предузетништва 2016” који је представљен 01. марта 2016. године у Привредној комори Србије.

Министар привреде Жељко Сертић је том приликом поручио да Влада Србије дубоко верује да економија земље мора да се развија тако да у фокусу буду предузетници и зато је за подршку предузетништву одвојила 16,06 милијарди динара.

“Данас крећемо са 33 програма помоћи, који унутар себе садрже различите видове финансијских и нефинансијских активности”, рекао је Сертић и указао да је све детаљно објашњено на новом порталу godinapreduzetnistva.rs.    

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је оценио да “Година предузетништва“ представља огроман искорак ка једној новој филозофији у којој стварамо, а не чекамо посао.

Представљању пројекта присуствовао је велики број амбасадора у Србији, међу њима амбасадор Немачке Аксел Дитман, Италије Ђузепе Манцо, Француске Кристин Моро, али и представници струковних удружења.

Такође, представљању су присуствовали: потпредседница Владе Зорана Михајловић, министарка пољопривреде Снежана Богосављевић-Бошковић, министар енергетике Александар Антић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин.

Година предузетништва 2016. је велики пакет различитих програма државе чији је циљ да се ојачају предузетничке снаге, помогне предузетницима који почињу посао или су га, до одређеног нивоа, већ развили и пружи финансијски и нефинансијски ослонац за дугорочни развој предузетничког духа.

Током 2016. године биће паралелно спроведени врло конкретни пакети помоћи приватном сектору заснованом на предузетничком приступу, али и вођена стратешка акција покретања таласа најширег друштвеног напора за инаугурисање принципа предузетништва као начина мишљења у економији, образовању, култури, државним политикама и свим најзначајнијим друштвеним процесима. Отуда су дефинисана три кључна стуба пројекта:

I Унапређење пословног окружења
II Директна подршка пословном сектору
III Развој предузетничког духа

За све информације о пројекту, као и планираним активностима посетите сајт http://www.godinapreduzetnistva.rs/ 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…