У 2015.години преко 400 програма кохезионе политике и више од 100 финансијских програма подржало је област руралног развоја и политике рибарства, у вредности од преко 500 милијарди евра.
 
Реформисана кохезиона политика ће ставити на располагање 351,8 милијарди еура за улагање у европске регионе, градове и реалну економију. То ће бити инвестиција и начин за достизање циљева из стратегије Европа 2020; креирање економског раста и радних места,  борба против климатских промена и енергетске зависности, смањење сиромаштва и социјалне искључености. Зацртани циљеви ће се остварити уз помоћ Европског фонд за регионални развој кроз његове кључне приоритете, као што је подршка малим и средњим предузећима где је циљ да се удвострученом финансијском подршком са 70 на 140 милијарди еура на наредних 7 година пружи подршка развоју.
 
 
 
Тематска концентрација, повећана ефикасност, резултатски оријентисана и јача веза са економским управљањем биће свеобухватни процес, а биће финансиран од стране Европских структурних и инвестиционих фондова у периоду до 2020.године.
 
13 ОPEN DAYS 2015 ће бити савршен форум за националне и регионалне управљачке власти, којима ће као крајњим корисницима и институцијама ЕУ креирати услове да размењују информације и олакша умрежавање за нове приступе за коришћење средстава.
 
Носећа тема манифестације ОPEN DAYS у 2015 години биће „Европски региони и градови – партнери за инвестиције и економски раст“, а целокупан програмски део манифестације биће подељен око три тематске целине:
1.Модернизација Европе – Региони у енергетској унији и јединственом дигиталном тржишту.
2.Региони оријентисани ка бизнису – развој малих и средњих предузећа, иновације и стварање радних места;
3.Места и простори – Урбани и рурални развој, интеграције урбаних и руралних простора;
 
У оквиру три под тематске области, учесници се позивају да предложе решења на изазове који се јављају у управљању и имплементацији наведених изазова кроз прекограничну, међурегионалну и транснационалну димензију.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…