Поводом обележавања 20 година рада Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд, која је одржана у Свечаној сали, Скупштине Града Београда, присутнима су се обратили министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, заменик градоначелника Града Београда Горан Весић, директор РАРЕИ Београд Снежана Радиновић, директор Хитне помоћи Горан Чолаковић и директор АМЦ Бранислав Бајић. 

Вртић "Мрвица" је један од објеката који су обухваћени пројектом Термалне рехабилитације јавних зграда у граду Београду, који ће се финансирати из средстава ИПА 2020. У фокусу је повећање енергетске ефикасности јавних објеката. Овим пројектом обухваћена су четири вртића и једна основна школа. 

Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд доо, у циљу пружања подршке у припреми документације за Програм финансијске подршке привредним субјектима за одржавање ликвидности и обртна средства у отежаним економским условима услед пандемије ЦОВИД – 19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2, обавештава све клијенте да се, уколико им је потребна помоћ, могу обратити  искључиво телефонским путем и путем електронске поште.

  • Приликом формулисања мера, водили смо се међународним искуством, односно усвојеним мерама у развијеним економијама и земљама у окружењу.
  • Размотрени су захтеви представљени у предлозима мера бројних удружења која окупљају привреднике.

Влада Републике Србије је на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, донела Закључак да се решења за давање сагласности за упућивање запослених на плаћено одсуство дуже од 45 радних дана, издају без претходног достављања захтева послодаваца на мишљење репрезентативном синдикату гране или делатности основаном на нивоу Републике, са роком важења најкасније до дана престанка ванредног стања.

Министар финансија Синиша Мали и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж у Палати Србија представили су пакет економских мера за ублажавање последица на привреду услед пандемије ЦОВИД 19, вредан 5,1 милијарду евра.

Послодавци чији запослени обављају радне задатке у периоду од 17 до 05 часова, и имају сагласност да су изузети од Наредбе о забрани и ограничењу кретања лица на територији Републике Србије, имају обавезу да сваком запосленом издају одговарајућу ПОТВРДУсаопштило је Министарство привреде.

Влада Републике Србије је, имајући у виду велики број позива и предлога за достављање хуманитарне помоћи и за упућивање различитих донација за борбу против COVID-19,  отворила и посебан мејл и телефоне намењене за сва питања и предлоге о донацијама.

У градовима и општинама у Србији отворени су кол центри за пружање помоћи грађанима у условима нових, ригорознијих мера које се односе на забрану кретања за грађане старије од 65 година.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…