Završna konferencija projekta Azbuka za izvoz

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd, u saradnji sa Gradom Beogradom i Razvojnom agencijom Srbije, organizovala je u hotelu Zira završnu konferenciju projekta „Azbuka za izvoz“.

Projekat „Azbuka za izvoz“ sprovela je RAREI Beograd uz finansijsku podršku Razvojne agencije Srbije, u okviru Programa podrške izvoznicima u 2017. godini.

Cilj projekta je stvaranje uslova za internacionalizaciju poslovanja MMSPP na nivou regiona Beograd, a specifični ciljevi projekta su podrška unapređenju izvoznih performansi MMSPP u regionu Beograda, obezbeđivanje preduslova za razvoj strategije izvoza i umrežavanje MMSPP sa relevantnim institucijama. 

U ime RAREI Beograd, preduzetnicima se obratila direktor Snežana Radinović, koja je pozdravila sve učesnike i prisutne, zahvalila je Razvojnoj agenciji Srbije i Gradu Beogradu na podršci u realizaciji projekta „Azbuka za izvoz”. 

Zajednički nam je interes da podignemo privredu grada Beograda na viši nivo, a obuka mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika jedan je od tih načina. Obuka kroz projekat „Azbuka za izvoz” je omogućila da ti preduzetnici dobiju veštine i znanja kako da plasiraju svoje proizvode na inostrano tržište – ukazala je Radinovićeva u hotelu „Zira”. Ona je istakla da se Regionalnoj agenciji za razvoj i evropske integracije „Beograd” samo tokom 2017. godine prijavilo 320 preduzetnika – početnika u poslovanju. To je, prema njenim rečima, potvrda da postoji potreba naših privrednika da budu podržani u određenoj fazi svog poslovanja.

U ime Razvojne agecije Srbije na završnoj konferenciji obratila se Natalija Terzić koja je istakla da je Razvojna agencija Srbije u 2017. godini kroz programe koje je realizovala podržala 530 korisnika. Ukupan iznos dodeljenih bespovratnih sredstava je preko 240 miliona dinara. U 2018. godini Razvojna agecija Srbije nastaviće se sa programima podrške sektoru MMSPP, istakla je Terzićeva.

Na konferenciji su predstavljeni proizvodi kompanija učesnika projekta i dodeljeni su im sertifikati.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…