Upoznajte se sa rimskim kulturnim nasleđem Dunavskog regiona uz pomoć digitalnih, interaktivnih alata kreiranih u okviru međunarodnog projekta ISTER!

U utorak, 27. decembra 2022. godine, kraj obale Dunava, u Nebojšinoj kuli na Kalemegdanu, održana je konferencija „VIA ISTER – Putevima Rimljana duž Dunava“, u organizaciji projekta ISTER i Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.

Međunarodni projekat ISTER i njegove aktivnosti se bliže svom zvaničnom kraju, pa polako sumiramo ostvarene rezultate, ali i definišemo buduće planove za dalji razvoj i unapređenje VIA ISTER  rute - Putevima Rimljana duž Dunava, kao i digitalih vizuelnih alata za njeno predstavljanje: Virtuelnog ISTER GIS Atlasa - besplatne, onlajn baze podataka koja pruža geografski prikaz rimskog kulturnog nasleđa Dunavskog regiona, kao i VIA ISTER digitalni interaktivnog alata koji omogućava lako istraživanje nove VIA ISTER kulturne rute.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se priključite konferenciji VIA ISTER – Putevima Rimljana duž Dunava koju projekat ISTER i Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd organizuju u utorak 27. decembra 2022. godine od 11 časova u Nebojšinoj kuli, Kalemegdan Donji grad, Beograd.

U utorak, 13. decembra 2022. godine, održan je završni onlajn događaj međunarodnog projekta ISTER! Učestvovalo je preko 80 učesnika iz različitih zemalja Dunavskog područja.

ISTER projekat i iskustva tokom realizacije predstavljeni su tokom treninga „Kulturno i prirodno nasleđe kao resurs za održivi turizam” realizovanog u okviru projekta PRONACUL, 7. decembra 2022. godine na Kopaoniku, u organizaciji opštine Raška i Centra za urbani razvoj iz Beograda.

Tokom međunarodne završne konferencije projekta Art Nouveau 2/Secesija 2, organizovane u Beogradu, 6. decembra 2022. godine od strane Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, predstavljen je i ISTER projekat.

Od 21. do 23. novembra 2022. godine održan je završni partnerski sastanak međunarodnog projekta ISTER u Ljubljani. Predstavnica ISTER projekta ispred Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) učestvovala je na ovom događaju.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…