Više od 2.000 mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji do sada je koristilo besplatne usluge mentora u cilju poboljšanja poslovanja, a danas su dodeljena priznanja za tri najuspešnija mentora u 2017. godini.

Priznanja „MENTOR AWARD 2017“su, u okviru projekta "Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u zemljama Zapadnog Balkana, Faza 2", uručena Ljiljani Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, Bobanu Kostadinoviću iz Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije „RARIS“ i Ivanu Mihajloviću iz Regionalne razvojne agencije Jug.

Dodela priznanja i dvodnevni skup mentora realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

Najbolje mentore birali su sami mentori među sobom, na osnovu podataka o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u preduzećima koje su obučavali. Glavni cilj celog događaja jeste razmena iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unapređenje pomoći preduzećima. Priznanja  su osmišljena od strane konsultanata iz Japana i obuhvataju učešće svih mentora iz Srbije koji su radili direktno sa preduzećima.

Priznanja su dodelili Hideo Kobajaši (JICA Balkan Office), Katarina Obradović Jovanović (pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede Republike Srbije),  Ana Žegarac (direktorka Sektora za planiranje i razvoj Razvojne agencije Srbije), JICA konsultaniti iz Japana: Takaši Kimura, Masaši Takano; Danijela Čabarkapa (izvršna direktorka Japanske poslovne alijanse u Srbiji).

Tokom prve faze projekta, oko 2.000 korisnika u Srbiji izrazilo je zadovoljstvo uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla da sagledaju aktuelnog poslovanje svojih firmi, istraže trenutne probleme i smetnje za napredovanje, definišu potencijale za rast i kreiraju strategiju za dalji razvoj. Trenutno je novim korisnicima za Fazu 2 na raspolaganju više od 50 akreditovanih mentora, koji će se susresti sa novim izazovima, ali zahvaljujući čijem znanju i iskustvu će mnoge kompanije poboljšati svoje poslovanje.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…