S. Mali: Novih 2.000 radnih mesta ponuđeno na Beogradskom sajmu zapošljavanja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas drugi Beogradski sajam zapošljavanja i praksi, na kome je 80 preduzeća ponudilo 2.000 novih radnih mesta.

Gradonačelnik je istakao da je ovaj sajam zapošljavanja jedan od najuspešnijih gradskih projekata.

– Prošle godine na ovom sajmu od 1. 700 ponuđenih mesta, samo u jednom danu je 1.500 građana našlo posao. Ove godine će biti ponuđeno 2.000 radnih mesta, različitih profila i stepena kvalifikacija, zbog čega očekujemo da još više ljudi nađe zaposlenje. Samim tim ovaj sajam u potpunosti opravdava svoje postojanje, posebno kada je reč o zapošljavanju mladih – istakao je Mali.

On je naveo da će Grad Beograd nastaviti sa podrškom privrednim subjektima u prestonici, kako bi povećali svoju konkurentnost, proširili kapacitete i zaposlili što više građana.

– Ove godine imamo i rekordne subvencije. Trenutno je u toku javni poziv za subvencije poljoprivrednicima, u maju ćemo krenuti sa javnim pozivom za subvencije za projekte u turizmu, ženskom preduzetništvu, kao i za mala i srednja preduzeća, i to je politika od koje grad neće odustati – istakao je Mali i zahvalio na saradnji Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Privrednoj komori Beograda na uspešnoj realizaciji ovog projekta.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Dragomir Petronijević, sekretarka za privredu Tijana Maljković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda Nenad Dragović, gde se sajam i održava.

Neke od kompanija koje će se predstaviti su i „Vulkan izdavaštvo”, „Er Srbija” „Ketering”, „Frikom”, „Hleb i kifle”, „Delez Srbija”, „Cepter internešenal”, „Ernst & Jang”, „Geosonda” i „Kopaonik”, a četiri firme ponudiće i profesionalno usavršavanje kroz stručnu praksu za 45 mladih nezaposlenih osoba.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…