Gradonačenik Beograda otvorio Evropsku nedelju preduzetništva

Evropska nedelja preduzetništva otvorena je u Kombank Dvorani 9. decembra uz radionice, panele i predstavljanje najbolje prakse domaćih preduzeća, u organizaciji Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.

Dvodnevno dešavanje otvorilli su: gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, Snežana Radinović, direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd i  Aleksandra Vučković iz Ministarstva privrede.

“Grad Beograd je sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI) učinio mnogo toga. U periodu od 2018. do 2019. godine realizovano je više od 130 obuka sa preko 1.350 polaznika, više od 900 konsalting usluga. Preko 500 početnika u poslovanju i postojećih preduzeća, uz podršku RAREI Grada Beograda, dobilo je finansijska sredstva u iznosu od blizu dve milijarde dinara bespovratnih sredstava i kredita, a više od 120 startap kompanija dobilo je finansijska sredstva za započinjanje poslovanja” izjavio je gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić.

Direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Grada Beograda, Snežana Radinović, izjavila je: “Očekuje nas ozbiljna promocija preduzetnišva u Beogradu, ali i podrška ovom sektoru. U izložbenom delu Kombank dvorane nalazi se više od 25 izlagača, preduzetnika – početnika u poslovanju. Ovo je prilika da preduzetnici predstave svoje proizvode, da se upoznaju, ali i da saznaju šta ih očekuje u narednoj godini u smislu finansijske i nefinansijske podrške Republike Srbije i Grada Beograda.”

Evropska nedelja preduzetništva je inicijativa Evropske komisije, održava se u 37 gradova u Evropi, među kojima je i Beograd.  Ovogodišnja nedelja nosi naziv MEETUP STARTUP i predstavlja početnike u poslovanju.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…