Sastanak svih mentora Srbije sa ciljem unapređenja mentoring usluge održan je u organizaciji Razvojne agencije Srbije (RAS) i Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Ovogodišnji sastanak otvorili su direktorka Sektora za međunarodnu saradnju u Razvojnoj agenciji Srbije Ana Žegarac i vođa grupe konsultanata koji sprovode projekat „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama zapadnog Balkana, Faza 2, 2017-2020“ Takaši Kimura. Tema ovogodišnjeg skupa bila je „Kako da mentoring usluga bude što praktičnija“.

Mentori su razmenili iskustva sa terena i govorili o načinima i alatima za pružanje usluga, kako bi se unapredila usluga ka malim i srednjim preduzećima, koji od ove godine dobijaju i uslugu internacionalizacije - asistenciju za izlazak na inostrana tržišta.

Do sada je u Srbiji aktivno 58 sertifikovanih mentora, od kojih je 20 uključeno u aktivnosti koje se sprovode u zemljama regiona (u Crnoj Gori, BiH i Makedoniji), gde se održavaju obuke novih mentora.  U Srbiji je uslugu mentoringa do ove godine dobilo 2.600 malih i srednjih preduzeća, od toga čak 90% njih je istaklo da su uz pomoć podrške mentora unapredili svoje poslovanje u vidu povećanja profita ili drugih oblika unapređenja poslovanja.

Usluga mentoringa je veoma važan oblik podrške malim i srednjim preduzećima, koju sprovode sertifikovani mentori sa profesionalnim iskustvom u radu sa malim i srednjim preduzećima, praktično i teorijski obučeni uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…