RAS - Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za prerađivačku industriju

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Javni poziv za podršku sektorima prerađivačke industrije, vrednosti od oko 45 miliona dinara, koji će biti otvoren do utroška sredstava.


Pravo učešća imaju mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom, preradom ili uslugama iz sektora prerađivačke industrije i to: industrija mašina i opreme, prehrambena industrija, drvna i industrija nameštaja i  idustrija gume i plastike.


Preduzetnici će imati priliku za sufinansiranje i do 50 odsto opravdanosti projekta, odnosno do maksimalno dva miliona dinara bespovratnih sredstava.


Sufinansiraće se projekti koji se odnose na uređenje poslovanja u skladu sa međunarodnim standardima, unapređenje postojećih i razvoj novih proizvoda, novi dizajn proizvoda i ambalaže, kao i nabavku i implementaciju specijalizovanog softvera.


Pravo na bespovratna sredstva imaće i projekti koji se odnose na izradu studije izvodljivosti kroz upotrebu IKT sistema, kao i studije o proceni uticaja novih poslovnih procesa na životnu sredinu, proširenje proizvodnih kapaciteta i nastupi na međunarodnim sajmovima.

Više informacija o programu i prateća dokumentacija nalazi se na sajtu www.ras.gov.rs.

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…