Fond za inovacionu delatnost objavio dva programa podrške domaćim inovativnim kompanijama

Fond za inovacionu delatnost danas je na svečanom skupu u Naučno-tehnološkom parku objavio nastavak svoja dva programa podrške domaćim inovativnim kompanijama – Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija. Programi su namenjeni razvoju inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga sa tržišnom primenom i velikim potencijalom za komercijalizaciju.

U okviru Programa ranog razvoja Fond dodeljuje bespovratna sredstva do EUR 80 000 po projektu. Program je osmišljen sa namerom da podrži opstanak kompanija tokom kritične faze istraživanja i razvoja, i omogući srpskim privrednicima da razviju efektivne poslovne kapacitete pomoću kojih će svoje inovacije plasirati na tržište.

U okviru Programa sufinansiranja inovacija Fond dodeljuje bespovratna sredstva u iznosu do EUR 300 000 po projektu. Ovaj program namenjen je kompanijama kojima su potrebna znatna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija i pokrivanje visokih troškova za prenos istraživanja u komercijalno održiv proizvod.

Kompanije mogu prijaviti projekat iz bilo koje oblasti nauke i tehnologije i iz bilo kog industrijskog sektora. Rok za podnošenje prijava počinje danas i traje do 1. septembra do 15 časova.

Sredstva za obnovu ovih programa obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije sa razdela Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja kroz Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja , koji Srbija sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom. Za 2017. godinu izdvojeno je ukupno EUR 2,7 miliona.

Skup je otvorio g. Mladen Šarčević, ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, a pristunima su se obratili i Duško Vasiljević, stručnjak Svetske banke za razvoj privatnog sektora, Jasna Atanasijević, v.d. direktorke Republičkog sekretarijata za javne politike, koji koordinira aktivnostima Projekta, Gordana Danilović Grković, direktorka Naučno-tehnološkog parka, i Ivan Rakonjac, v.d. direktora Fonda za inovacionu delatnost.

Javni poziv – Program ranog razvoja

Javni poziv – Program sufinansiranja inovacija

 

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…