Уручене потврде за учешће у едукативној радионици „Знањем до циља”Потврде о учешћу у едукативној радионици „Знањем до циља”, коју је похађало 558 кандидата, уручене су данас у Старом двору.
 Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић рекао је да је то само први корак у имплементацији Локалног акционог плана запошљавања ове године.
 
– Обуку је похађало 558 грађана, а данас смо поделили 360 диплома. Због великог интересовања овакве едукације ћемо наставити. За све оне који желе да започну свој бизнис или који већ раде, а имају неке проблеме, ту су и републичке и градске институције од којих могу добити све информације, а такође могу да дају и предлоге. Надам се да ћемо на овај начин побољшати привредни развој у Београду, али и Србији. Настављамо имплементацију Локалног инвестиционог плана, а до краја месеца ћемо расписати конкурс за бизнис инкубаторе. Започели смо пилот пројекат органске производње у Барајеву, где желимо да напарвимо кластер, да удружимо што већи број пољопривредника – истакао је Петронијевић.
 
Према његовим речима, највише интересовања је, осим за креативну индустрију и ИТ сектор, било и за пољопривреду.
 
– Желимо да их едукујемо да производе органску храну јер ће тако бити конкурентнији на тржишту. Будући да наши произвођачи имају мале парцеле, савет је да се преоријентишу на скуп производ и тако ће опстати на тржишту – поручио је Петронијевић.
 
Секретарка за привреду Тијана Маљковић изразила је задовољство што су радионице које су биле организоване у марту завршене и што су их похађали људи жељни знања.
 
– У мају ће у Дому омладине бити организован сајам запошљавања који организује Град Београд. На њему ће присуствовати велики број домаћих и страних компанија. Секретаријат за привреду у априлу и мају даје субвенције и подстицаје за органску производњу, пчеларе, обуке. Све информације ће бити на сајту Секретаријата за привреду и сајту Града Београда – навела је Тијана Маљковић.
 
Савет за запошљавање Града Београда је, имплементацијом Акционог плана запошљавања, на радионицама упознао полазнике са правним облицима оснивања, пореским и другим финансијским обавезама, писањем бизнис-плана, процедурама Фонда за развој за кредите за почетнике и старт-ап кредитима, осталим могућим изворима финансирања доступним на нашем тржишту, као и комуникационим стратегијама и вештинама пословне комуникације.
 
Догађају су присуствовали и представници Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београда, Националне службе за запошљавање – Филијала за град Београд, Фонда за развој, Градског центра за социјално предузетништво и Привредне коморе Београда.
 
 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…