Регионална агенција за развој и европске интеграције града Београда (РАРЕИ) у сарадњи са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и Привредном комором Београд организовала је промоцију пројекта ’’Подршка развоју МСП у Србији’’ на којој су детаљно представили кораке потребне за добијање бесповратне финансијске помоћи од стране ЕБРД за унапређење пословања микро, малих и средњих предузећа на територији Београда.


-Услови за добијање бесповратне помоћи у висини од 10.000 до 40.000 еура, уз учешће у трошковима 0-50% су да организација постоји минимум две године, да је власничка структура домаћа односно српска и приватна, да је организација солвентна и ликвидна, да је структура задужености прихватљива у зависности од величине предузећа, локације и врсте услуге, затим да руководство предузећа мора имати завидан углед и посвећеност остваривању циљева пројекта –објашњава Вучељић, директор РАРЕИ.


Уз импозантан број присутних представника МСП и предузетника са територије града Београда, представници ЕБРД су кроз примере добре праксе одржали презентацију овог пројекта и развили веома корисну дебату. Средства се могу користити за пружање саветодавне услуге у следећим областима: стратегије, маркетинг план, организација и процеси, ИСТ, инжињерска решења, управљање квалитетом, финансијски менаџмент и енергецка ефикасност и заштита животне средине.


- Ова бесповратна финансијска средства покривају све секторе делатности предузећа, осим банака и других финансијских институција, војне индустрије, игара на срећу, дуванске индустрије и алкохола. Такође желим да додам да део учешћа за суфинансирање пројекта предузећа могу обезбедити како из својих средстава тако и кроз подстицаје које даје град Београд у зависности од врсте пројекта, услова или самог типа делатности предузећа- каже Вучељић.


На овај начин сарадња између МСП и предузетника са једне и градом Београдом и ЕБРД са друге може довести до оснаживања сектора предузетништва, повећањем запослености и самим тим привредног раста у Београду закључује Вучељић.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…