РАС - Јавни позив за доделу бесповратних средстава за прерађивачку индустрију

Развојна агенција Србије (РАС) расписала је Јавни позив за подршку секторима прерађивачке индустрије, вредности од око 45 милиона динара, који ће бити отворен до утрошка средстава.

Право учешћа имају мала и средња предузећа која се баве производњом, прерадом или услугама из сектора прерађивачке индустрије и то: индустрија машина и опреме, прехрамбена индустрија, дрвна и индустрија намештаја и идустрија гуме и пластике.

Предузетници ће имати прилику за суфинансирање и до 50 одсто оправданости пројекта, односно до максимално два милиона динара бесповратних средстава.

Суфинансираће се пројекти који се односе на уређење пословања у складу са међународним стандардима, унапређење постојећих и развој нових производа, нови дизајн производа и амбалаже, као и набавку и имплементацију специјализованог софтвера.

Право на бесповратна средства имаће и пројекти који се односе на израду студије изводљивости кроз употребу ИКТ система, као и студије о процени утицаја нових пословних процеса на животну средину, проширење производних капацитета и наступи на међународним сајмовима.
Више информација о програму и пратећа документација налази се на сајту www.ras.gov.rs.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…