SIAL 2024 – 60 година иновација у прехрамбеној индустрији

SIAL у Паризу је највећи сајам хране у свету који се одржава једном у две годинe, са више од 7.500 излагача и 400.000 изложених производа. Ове године, у период 19. до 23. октобра 2024. године, посетиоце очекује ретроспектива 60 година иновација и промена које су обележиле индустрију

Прва едиција одржана током Међународне недеље хране 1964. године, окупила је стручњаке и ентузијасте из 26 земаља. Данас, SIAL привлачи излагаче и посетиоце из преко 200 земаља и представља централни догађај који окупља произвођаче, увознике, купце и продавце, медијске стручњаке и независне асоцијације.

Под слоганом “Own the Change”, овогодишње јубиларно издање SIAL 2024, наставља потрагу за решењима будућности. Инспирисани пошлошћу за одрживу будућност - кроз осврт на претходних 60 година развоја прехрамбене индустрије, SIAL и ове године пружа инспирацију глобалној заједници, кроз иновације, нове трендове и промене у најдинамичнијем сектору, док у фокусу остаје одржива будућност.

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије заједнички организују наступ домаћих компанија на овогодишњем издању SIAL 2024. У оквиру два национална штанда, компаније ће имаће прилику да представе своје производе у хали готових производа, и у хали замрзнутих производа.

На претходно одржаном сајму, у оквиру два национална штанда, своју понуду представило је 29 наших компанија. Током пет дана трајања сајма наши привредници највише састанака имали су са заинтересованим партнерима из региона, ЕУ, Турске, Русије, Саудијске Арабије, Израела, Египта, као и Канаде и САД. Успешан наступ потврђује и чињеница да су компаније договориле извоз у износу од 11 милиона евра.

Текст јавног позива, као и пратећа документација доступни су на страници РАС.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…