TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2023

Јавни позив за учешће на предстојећем Међународном општем привредном сајму „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2023“ отворен је до  петка, 20. октобра

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем Међународном општем привредном сајму „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2023“ који се одржава у Tирани, Албанија, у периоду од 6. до 9. децембра 2023. године.

Међународни сајам привреде у Тирани је по броју излагача и посетилаца најзначајнија сајамска манифестација у Албанији. На cајму одржаном 2022. године, своју понуду представило је 240 излагача, док је сајам посетило више од 12.000 посетилаца. Будући да је овај сајам по профилу општи, на њему се традиционално представљају производи пољопривредне и прехрамбене индустрије, металске и грађевинске индустрије,  индустрије текстила и намештаја, аутомобилске индустрије, високих технологија, као и услуга туризма.

Тржиште Албаније све је интересантније за привреднике из Србије, који у све већем броју остварују сарадњу са албанским партнерима, а бележи се и знатан број домаћих привредних субјеката који планирају да оснују своја представништва, инвестирају или су већ наступили на овом тржишту, било куповином или оснивањем нових привредних друштава. У прилог овоме говори и чињеница да спољнотрговинска размена између Србије и Албаније већ дужи период има „двоцифрени“ тренд пораста, који је настављен чак и током кризе изазване пандемијом вирусом корона 2020. године.

Бржој, једноставнијој и јефтинијој трговини између Србије и Албаније, доприноси и регионална иницијатива, „Отворени Балкан“, чије чланице су Србија, Албанија и Северна Македонија. Примена споразума који се односе на слободно кретање роба је  довело до значајног скраћења увозно-извозних процедура и убрзало проток роба граничних прелаза између Србије и Албаније.

Право на учешће на овом сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Републици Србији, који се баве производњом или прерадом роба из привредних сектора који могу бити заступљени на сајму.

Јавни позив за учешће отворен је до петка, 20. октобра 2023. године, до 16.30 часова.

Текст Јавног позива, као и пратећа документација доступни су на страници РАС.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…