Јавни позив за пружање подршке грађанима за куповину бицикала као еколошки прихватљивог транспорта

Одлуком о буџету града Београда за 2022. годину („Службени лист града Београда“, 120/21 и 18/22“), обезбеђена су средства за финансирање, односно суфинансирање пројеката од јавног интереса, којим се подстиче остваривање циљева из области заштите животне средине, а које реализују удружења на територији града Београда, и односи се на:

Реализацију пројекта за пружање подршке грађанима за куповину бицикала као еколошки прихватљивог транспорта

Након јавног конкурса који је расписао град Београд, расподела средстава за подршку грађанима за куповину бицикала, са опредељеним појединачним износом од по 5.000,00 динара, поверена је Иницијативи за одрживу урбану мобилност „Урбан.лог“ из Београда.

Циљ Јавног позива је пружање подршке грађанима за набавку бицикла као еколошки прихватљивог превозног средства на територији Града Београда за 2022. годину, са намером повећања броја бициклиста на улицама Града, а у сврху побољшања квалитета ваздуха и смањења загађења животне средине.

Право учешћа на Јавном позиву имају сва пунолетна физичка лица која имају важећу личну карту са пребивалиштем на административној територији Града Београда, у тренутку подношења пријаве и која претходно нису искористила ваучер.

Појединачан износ средстава који се додељује грађанима/кама по овом јавном позиву за подршку набавке новог бицикла је 5.000,00 динара.

Уколико је цена бицикла мања од износа предвиђеног Јавним позивом, купац има право да искористи ваучер у вредности износа бицикле без могућности повратка остатка новца.

Подршка за куповину бицикала може се остварити само за куповину новог бицикла који се покреће помоћу педала или уз помоћ електричног погона.

Заинтересована физичка лица могу се пријавити на Јавни позив од дана објављивања Јавног позива до 15. новембра 2022. године, односно до утрошка предвиђених средстава. 

Подношење пријава врши се путем wеб апликације доступне искључиво на сајту Удружења „Урбан.лог“ на интернет адреси www.урбанлог.рс/купибајс

Текст јавног позива можете погледати/преузети на овом линку.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…