Градски центар за социјално предузетништво Београда расписао је јавни позив за подношење пријава незапосленима ромске националности и привредним субјектима за доделу бесповратних средстава за обуку на радном месту у оквиру пројекта „ЕУ подршка за запошљавање Рома”. Јавни позив је реализован на основу потписаног Споразума о коришћењу бесповратних средстава за спровођење обуке на радном месту за припаднике ромске мањине на територији Града Београда, у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге.
 
Бесповратна средства за обуку на радном месту намењена су незапосленим лицима ромске националности да обучавањем у реалном радном окружењу у оквиру привредних субјеката стекну додатна знања и вештине за одређена занимања у циљу побољшања могућности за запошљавање. Програм обуке намењен је за највише 50 полазника ромске националности. Јавни позив траје до утрошка предвиђених средстава за ову намену, односно до испуњавања предвиђеног броја полазника.
 
Незапослена лица као подносиоци пријава пролазе кроз интензивно саветовање са запосленима у Градском центру за социјално предузетништво Београда, у складу са поступком радне активације која служи да се употпуни профил незапосленог лица ради боље процене потребне обуке и бољег приступа тржишту рада. Приликом појединачних разговора, сваком незапосленом лицу се израђује индивидуални план активације. Избор конкретног програма обуке врши се процесом упаривања, што значи да се карактеристике корисника, као и потешкоће са којима се суочава, упоређују са карактеристикама расположивих програма обуке за одређена занимања.
 
Програм подразумева реализацију обуке у минималном трајању од месец дана (минимум 100 сати обуке) и максималном трајању од три месеца (минимум 300 сати обуке). Субвенција привредном субјекту по полазнику обуке износи од 20.000 до 60.000 динара, зависно од дужине обуке.
 
Незапослено лице ромске националности има право на новчану помоћ за време трајања обуке у вредности од 60 одсто минималне зараде утврђене у јануару 2015. године, односно 12.778,00 динара месечно, што ће бити и основица за уплату осигурања за случај повреде на раду и професионалне болести у износу од два одсто.
 
Све информације у вези са условима јавног позива могу се добити у Градском центру за социјално предузетништво Београда – Трг Николе Пашића 8, на број телефона 011/3342-337.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…