Dijalogom do boljeg privrednog ambijenta

Savet za zapošljavanje grada Beograda je u cilju sagledavanja realnih potreba i problema u poslovanju malih i srednjih preduzeća organizovao okrugli sto „Dijalogom do cilja“.

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje, je naglasio da Grad Beograd želi da bude dobar partner i da direktnom komunikacijom sa privrednicima dođe do zajedničkog cilja, a to je bolji privredni ambijent.

Snežana Radinović, direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, je istakla da Regionalna agencija kroz programe podrške koje realizuje pruža podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća koji posluju na teritoriji grada Beograda.

Predstavnici sektora mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika (MMSPP) su, kroz konstruktivan dijalog, istakli ključne probleme u poslovanju, kao i predloge za unapređenje postojećih i razvoj novih programa podrške.

Grad Beograd će kroz komunikaciju sa nadležnim institucijama na nivou Republike i Grada pokušati da u narednom periodu, na osnovu predloga predstavnika sektora MMSPP, razreši određene probleme koji su istaknuti, kao i da predloži kreiranje novih programa podrške koji su značajni za razvoj sektora MMSPP.

Na okruglom stolu su, pored Grada Beograda i Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, bili prisutni i predstavnici Fonda za razvoj Republike Srbije i Privredne komore Beograd.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…