Direktor Regionalne Agencije za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI) g. Nikola Vučeljić i direktor sektora poraktivnih programa i savetodavnih usluga (FCG) g. Miko Kurvi potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji.

 

Većinski vlasnik kompanije FCG je Udruženje finskih lokalnih i regionalnih vlasti (96%), koje podstiče mogućnosti za rad i saradnju lokalnih vlasti i jačanje njihove vitalnosti i održivosti za dobrobit stanovništva. Kompanija FCG u ime udruženja finskih regionalnih i lokalnih vlasti obavlja poslove u oblasti razvoja javnog sektora, menadžment konsaltinga, održavanja multisektorskih obuka i urbanizmom kao i rekonstrukcijom i izgradnjom objekata.
Predmet ovog Sporazuma je obezbeđivanje mehanizama za tehničku saradnju između FCG-a, RAREI radi razvijanja zajedničkih aktivnosti sa ciljem postizanja, pre svega, što uspešnije saradnje između Republike Srbije i Finske, i to putem prenošenja najbolje prakse u oblasti rukovođenja lokalnim samoupravama i javnim preduzećima, efektivnog i efikasnog upravljanja međunarodnim infrastrukturnim projektima, kao i izgradnje institucionalnih kapaciteta.
Dodatno, ovaj Sporazum o saradnji sklapa se sa namerom da podstiče saradnju sa Udruženjem finskih lokalnih i regionalnih vlasti (Suomen Kuntaliitto), koje su oformile gradovi i opštine iz Finske, sa ciljem podsticanja mogućnosti za rad i saradnju lokalnih vlasti u Finskoj i Republici Srbiji, kao i jačanje njihove vitalnosti za dobrobit stanovništva.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…