Direktor Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije (RAREI) , gdin Nikola Vučeljic učestvovao je na medjunarodnoj konferenciji “Regionalni potencijali u funkciji razvoja Srbije“, koju je organizovala Nacionalna agencija za regionalni razvoj u Sava Centru.

 

 - Osvrnuo bih se na ostvarene rezultate u ovoj godini gde je RAREI oborila rekord u pružanju direktne usluge za 800 mikro, malih i srednjih preduzećima. Takođe, kao dodatnu vrednost, kreirali smo i otvorili Kancelarije za brze odgovore privredi pre tri meseca, i danas je to veoma uspešan i funkcionalan projekat, koji je nominovan i nagradjen medaljom Diskobolos za najbolje web ostvarenje u 2014. godini. – rekao je Vučeljić.

Vučeljić je predstavio i druge rezultate koje je RAREI ostvarila a među kojima su i nacrt strategije razvoja Beograda 2015-2020, zatim obezbeđivanje sredstava iz IPA fonda za sanaciju i prevenciju poplava koja će biti na raspolaganju gradu u prvom kvaralu 2015. godine kao i uspešno sprovedene obuke Gradske Uprave grada Beograda iz oblasti upravljanja projektnim ciklusom za pisanje i implementaciju EU fondova.

- Beograd kao najveći regionalni centar ovog dela Evrope treba da zauzme vodeću ulogu u regionalnom razvoju naše zemlje, imajući u vidu svoje komparativne prednosti, geostrateški položaj i institucionalne kapacitete. Jedan od primarnih zadataka Beograda, kao regiona i metropole je povećanje međunarodnog značaja i uloge, putem višeslojne saradnje sa vodećim evropskim gradovima i regionima- kazao je Vučeljić.

RAREI će otvoriti saradnju i sa Regionalnim razovojnom agencijom Ljubljana, gde će zajedno nastupati na projektima iz oblasti regionalnog razvoja.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…