Peti bilten ISTER projekta

Peti bilten ISTER projekta je objavljen! Kroz ovo izdanje saznajte više o nedavnim aktivnostima na projektu ISTER, prelistajte dve publikacije nastale kao rezultat rada ISTER projektnih partnera i upoznajte se sa nekima od njih!

Opština Vesprem je od 13. do 15. septembra 2022. godine bila domaćin međunarodnom timu projekta ISTER. U Mađarskoj se okupilo oko 40 predstavnika 15 ISTER partnerskih organizacija iz 8 zemalja. Trodnevni sastanak je postigao svoj cilj, ostvaren je planirani i očekivani napredak u realizaciji projektnih aktivnosti, a učesnici su imali priliku da upoznaju Evropsku prestonicu kulture za 2023. godinu i bogato kulturno nasleđe grada Vesprema i njegove okoline.

 

Predstavljamo dve nove ISTER projektne publikacije:

 

Publikacija ”Arheološki parkovi u urbanim područjima kao alat za lokalni, održivi razvoj” predstavlja drugu nenaučnu publikaciju projekta ISTER i istražuje temu arheoloških parkova u urbanim sredinama kao alata za lokalni, održivi razvoj. Predstavlja bogato rimsko arheološko nasleđe grada Ptuja u Sloveniji i razvoj novog brenda „Arheološkog parka Poetovio“.

 

Finalna publikacija projekta ISTER sumira dvogodišnje napore celog ISTER projektnog tima. U bogato ilustrovanom izdanju možete pronaći informacije o rezultatima projekta, razvijenim alatima koji su namenjeni relevantnim ciljnim grupama, zajedno sa specifičnim aktivnostima, kao što su snimanje rimskih arheoloških lokaliteta iz vazduha, izleti na teren i radovi na iskopavanju, dodeljenim ISTER međunarodnim nagradama za najbolje prakse u oblasti kulturnog nasleđa i još mnogo interesantnih informacija.

 

Kroz peti bilten upoznajte se i sa ISTER projektnim partnerima iz Slovenije, Mađarske i Austrije, koji su svojim iskustvom i znanjem doprineli kreiranju nove VIA ISTER eko-kulturne rute rimskih puteva i naselja duž Dunava.

 

Bilten je dostupan na engleskom jeziku.

 

Pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…