Obaveštavamo vas da, u skladu sa Naredbom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije ("Službeni glasnik RS", broj 34/20), dozvole za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova ( u daljem tekstu: dozvola) izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zahtev za izdavanje dozvole podnosi se na obrascu koje je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, elektronskim putem, preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čije je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Obrazac možete preuzeti na sledećem linku: https://privreda.gov.rs/obavestenje-tabela-za-privredne-subjekte/

Ukoliko se dozvola za kretanje traži za lica sa navršenih 65 i više godina života, zahtev se podnosi u odvojenoj, posebnoj tabeli uz dodatno obrazloženje razloga za njihovo radno angažovanje. Podnosilac zahteva za izdavanje dozvole za kretanje lica sa navršenih 65 i više godina života preuzima punu odgovornost za moguće posledice njihovog angažovanja.

Ministarstvo privrede, uzimajući u obzir sve mere koje Vlada donosi u uslovima vanrednog stanja, ali i uvažavajući potrebe građana i privrede upućivaće primljene zahteve Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

Poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku za izdavanje dozvole, izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do 05 časova.

Pojedinačni radni nalog se izdaje na dnevnom nivou na memorandumu privrednog subjekta, sa potpisom odgovornog lica, i sadrži sledeće podatke: ime i prezime, JMBG, datum i vremenski period (od do) kada je angažovan, odnosno kada je kretanje neophodno, kao i razloge koji opravdavaju neophodnost kretanja. 

Posebno ističemo da su svi zakonski (statutarni) zastupnici i preduzetnici ( odnosno poslovođe kojima je povereno poslovođenje) lično, materijalno i krivično odgovorni za istinitost i tačnost sastavljenih i dostavljenih spiskova zaposlenih i radnih naloga.

Ukazujemo, da će pripadnici MUP-a Republike Srbije, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, vršiti provere i legitimisanje zaposlenih lica sa spiska, prilikom kontrole njihovog kretanja u vremenu od 20 do 05 časova, te da će, za lica za koja bude utvrđeno proverom da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu, da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biti preuzimane propisane sankcije. 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…