Generalni sekretar Komore italijansko srpskih privrednika, Oliver Lepori sastao se danas u Beogradu sa sekretarom za privredu Beograda, Aleksandrom Miloševićem, direktorom Regionalne agencije za razvoj Beograda, Nikolom Vučeljićem i njegovim saradnicima.

Tema sastanka bila je unapređenje saradnje i institucionalnog okvira za podršku razvoja  Beograda. Učesnici sastanka razgovarali su o konkretnim aktivnostima podrške razvoja glavnog grada, o merama podrške italijanskim privrednicima koji već posluju u Beogradu,  te o planovima radi dodatnog poboljšanja poslovnog ambijenta kao i o podršci zainteresovanim kompanijama iz Italije.

 

Generalni sekretar Lepori prisutnima je predstavio da u ovome trenutku u Srbiji već posluje preko 600 italijanskih kompanija i upoznao je prisutne sa glavnim trendovima i interesovanjima italijanskih kompanija koje su zainteresovane za poslovanje na tržištu Srbije.

Direktor RRA Vučeljić istakao je značaj upoznavanja italijanskih privrednika sa najvećim projektima i planovima razvoja regiona Beograda kao i interesovanje za saradnju sa Komorom italijansko srpskih privrednika i italijanskim institucijama na međunarodnim razvojnim projektima, dok je Sekretar za Privredu Milošević sa svoje strane naglasio važnost adekvatnog i pravovremenog predstavljanja mogućnosti javno-privatnih partnerstava kao i investicionih potencijala grada Beograda potencijalnim italijanskim investitorima i kompanijama.

Prisutni su iskazali čvrstu opredeljenost za dalju saradnju i na sastanku je dogovoreno da se ova saradnja konkretizuje kroz zajednički akcioni plan koji bi trebalo da bude u potpunosti definisan do sredine juna

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…