U okviru najvećeg skupa u EU posvećenog regionalnom razvoju – Otvoreni dani, predviđen je i veliki broj tematskih radionica koje pružaju uvid u funkcionisanje regionalnih politika u EU, teritorijalni razvoj, razvoj lokalnih samouprava, itd.

 

Ovaj događaj okuplja preko 6000 učesnika iz svih krajeva Evrope, a preko 200 evropskih gradova i regiona učestvuje udogađajima u okviru ovog skupa.Tokom ove manifestacije, koja se održala od 6-9 oktobra 2014. u Briselu, predstavnici Regionalne agencije za Razvoj i evropske integracije (RAREI) učestvovali su u radu sledećih radionica i panela:

  • Izgradnja i podizanje kapaciteta ključnih aktera u gradovima Evrope
  • Na koji način projekti razvoja tehnologija doprinose implementaciji Strategija pametne specijalizacije
  • Ostvarivanje rasta u gradovima kroz inovacije i socijalno preduzetništvo
  • Inkluzija mobilnih građana EU: Evropski fondovi i najbolje prakse gradova i regiona
  • Izgradnja partnerstva u cilju podrške MSP i promocije preduzetništva

Na navedenim radionicama predstavnici RAREI imali su priliku da razmene iskustva i dobre prakse sa kolegama iz evropskih gradova i regiona, kako bi na najbolji način novim idejama i predlozima unapredili funkcionisanje grada/regiona Beograd u svim relevantnim oblastima i iskoristili sve raspoložive fondove dostupne gradovima i regionima.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…