U 2015.godini preko 400 programa kohezione politike i više od 100 finansijskih programa podržalo je oblast ruralnog razvoja i politike ribarstva, u vrednosti od preko 500 milijardi eura.

Reformisana koheziona politika će staviti na raspolaganje 351,8 milijardi eura za ulaganje u evropske regione, gradove i realnu ekonomiju. To će biti investicija i način za dostizanje ciljeva iz strategije Evropa 2020; kreiranje ekonomskog rasta i radnih mesta,  borba protiv klimatskih promena i energetske zavisnosti, smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti. Zacrtani ciljevi će se ostvariti uz pomoć Evropskog fond za regionalni razvoj kroz njegove ključne prioritete, kao što je podrška malim i srednjim preduzećima gde je cilj da se udvostručenom finansijskom podrškom sa 70 na 140 milijardi eura na narednih 7 godina pruži podrška razvoju.

 

Tematska koncentracija, povećana efikasnost, rezultatski orijentisana i jača veza sa ekonomskim upravljanjem biće sveobuhvatni proces, a biće finansiran od strane Evropskih strukturnih i investicionih fondova u periodu do 2020.godine.

OPEN DAYS 2015 će biti savršen forum za nacionalne i regionalne upravljačke vlasti, kojima će kao krajnjim korisnicima i institucijama EU kreirati uslove da razmenjuju informacije i olakša umrežavanje za nove pristupe za korišćenje sredstava.

Noseća tema manifestacije Open Days u 2015 godini biće „Evropski regioni i gradovi – partneri za investicije i ekonomski rast“, a celokupan programski deo manifestacije biće podeljen oko tri tematske celine:

  1. Modernizacija Evrope – Regioni u energetskoj uniji i jedinstvenom digitalnom tržištu.
  2. Regioni orijentisani ka biznisu – razvoj malih i srednjih preduzeća, inovacije i stvaranje radnih mesta;
  3. Mesta i prostori – Urbani i ruralni razvoj, integracije urbanih i ruralnih prostora;

U okviru tri pod tematske oblasti, učesnici se pozivaju da predlože rešenja na izazove koji se javljaju u upravljanju i implementaciji navedenih izazova kroz prekograničnu, međuregionalnu i transnacionalnu dimenziju.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…