Ljiljana Markovic iz RAREI najbolji mentor Srbije

Mala i srednja preduzeća predstavljaju glavni pokretač privrede jedne zemlje. Iz tog razloga, od 2010. u Srbiji traje mentoring program za ovu vrstu preduzeća, koje je obuhvatilo 523 korisnika širom Srbije, do početka prošle godine. Mentoring podršku u 2015. godini dobilo je 98 korisnika (87 preduzeća i 11 klastera).
Program je sprovodila Razvojna agencija Srbije (nekadašnja Nacionalna agencija za regionalni razvoj) u saradnji sa Vladom Japana preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA. U skladu sa tim, 24. februara u Beogradu su proglašeni najbolji mentori u 2015. godini.

Priznanje za najboljeg mentora dodeljeno je Ljiljani Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI), koja je pomogla u razvoju MSP “Sani Optik”. Drugo mesto zauzima Saša Dedeić iz RRA “Braničevo – Podunavlje” iz Požarevca, a treću nagradu su ravnopravno podelili: Nataša Knežević (Regionalna razvojna agencija Zlatibor), Ivan Mihajlović (Regionalna razvojna agencija “Jug” iz Niša) i Radojka Savić i Ana Peterson (Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga). Priznanja su dodelili Masaši Takano, vođa tima japanskih konsultanata, i Ana Žegarac iz Razvojne agencije Srbije.

Priznanja su osmišljena od strane konsultanata iz Japana i obuhvataju učešće svih mentora iz Srbije koji su radili direktno sa preduzećima. Najbolje mentore birali su sami mentori među sobom, na osnovu podataka o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u preduzećima koje su obučavali. Glavni cilj celog događaja jeste razmena iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unapređenje pomoći preduzećima.

Mentoring program obuhvatio je celu teritoriju Srbije: Suboticu, Zrenjanin, Novi Sad, Rumu, Sremske Karlovce, Beograd, Požarevac, Kragujevac, Kraljevo, Užice, Novi Pazar, Niš, Leskovac, Vranje, Zaječar, Kruševac, Loznicu i Lajkovac.

 

Opširnije: http://www.dnevno.rs/biznis/82728/ras-i-jica-proglaseni-najbolji-srpski-mentori-za-mala-i-srednja-preduzeca 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…