U prostorijama Gradskog centra za socijalno preduzetništvo u Beogradu održana je prva etapa februarske radionice Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd – RAREI, čiji je cilj da se podigne sposobnost preduzetnika i organizacija  civilnog društva za pisanje projekata za evropske fondove. Ova radionica predstavlja prvi korak u zamisli Agencije da se tokom 2015. godine što više građana i pravnih lica pripremi za korišćenje finansijskih mogućnosti evropskih fondova.

 

Tokom prve etape polaznici su upoznati sa evropskim fondovima uopšte, te sa evropskim pozivima koji su otvoreni u ovom trenutku i za koje se može konkurisati do početka marta meseca. Polaznici su stekli prva znanja koja se koriste pri identifikaciji poziva koji najviše odgovara njihovoj ideji, kao i koji su prvi koraci u pisanju predloga projekata. Atmosfera na samim predavanjima je bila izuzetno  interaktivna jer su polaznici ohrabrivani da od početka predstave svoju ideju da bi sticanje znanja bilo što uspešnije.

U sledeće dve etape polaznici će steći konkretnija znanja u smislu uspešnog popunjavanja prijavne dokumentacije, konkretizacije sopstvene projektne zamisli i pre-evaluacija postignutih rezultata čime će se povećati verovatnoća uspešnosti prijave projekta.

Podsećamo da je moguće prisustvovati sledećim etapama nezavisno od učešća na prethodnoj, ukoliko smatrate da imate dovoljno predznanja za naprednije nivoe konkretizacije projektnih ideja i pisanja projekata. Sve informacije možete da dobijete na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…