Prva ISTER radionica „Rimsko kulturno nasleđe kao pokretač turističkog i lokalnog/regionalnog razvoja“

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se priključite radionici „Rimsko kulturno nasleđe kao pokretač turističkog i lokalnog/regionalnog razvoja“ koju projekat ISTER i Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd organizuju u ponedeljak 17. januara 2022. godine. godine od 11 časova. Radionica će se realizovati putem Zoom platforme.

Tokom radionice upoznaćemo se sa mogućnostima i potencijalima rimskog kulturno nasleđa u domenu turističkog i lokalnog/regionalnog razvoja. Ovo je prva od tri radionice koje će biti realizovane u naredom periodu u okviru projekta ISTER, koje će se baviti i temama izgradnje odnosa i saradnje na regionalnom i međunarodnom nivou, kao i razmenom iskustava i dobrih praksi upotrebe i promocije rimskog kulturnog nasleđa.

Vašim uključivanjem u aktivnosti projekta, možete da doprinesete kvalitetnijem razvoju i promociji rimskog kulturnog nasleđa i povezanih turističkih aktivnosti u vašoj opštini/regionu kroz doprinos razvoju i načinu prezentacije rimskog kulturnog nasleđa na vašoj teritoriji.

Međunarodni projekat Povezivanje Dunavskog regiona istorijskim rimskim rutama - ISTERima za cilj ponovno otkrivanje i obnavljanje antičke mreže rimskih puteva i naselja duž Dunavskog regiona, kao ključnog pokretača u promociji teritorijalnog razvoja. ISTER promoviše ovu rimsku mrežu puteva i naselja kao priliku za jačanje teritorijalne konkurentnosti i održivog rasta Dunavskog regiona. Dvadeset sedam partnera iz osam evropskih država se udružilo u stvaranje ove nove tematske eko-kulturne rute, a Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd je jedan od njih i u svojstvu partnera sprovodi ISTER projekat u Srbiji kroz Intereg Dunavski transnacionalni program (DTP).  

 

Registracija

Molimo Vas da učešće na radionici potvrdite popunjavanjem kratkog elektronskog formulara na ovom linku do 16. januara 2022. godine.

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…