Skupština Beograda usvojila je danas rebalans budžeta za 2014. godinu kojim će budžet biti 76,7 milijardi dinara.

Rebalansom gradskog budžeta predviđa se manji deficit, koji će iznositi oko 10 odsto. Rebalans je usvojen sa 65 glasova “za” i sedam “protiv”.



Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je rebalans budžeta zasnovan na realnim osnovama, da je grad u ovoj godini ostvario za skoro milijardu veće prihode, i da će nastaviti sa kapitalnim investicijama.

Mali je istakao da se rebalans budžeta Beograda možda prvi put u istoriji radi pošto su ostvareni prihodi većih od planiranih.

- Do kraja godine prepolovićemo budžetski deficit sa 20,25 odsto na 10,3 odsto – kazao je gradonačelnik i dodao da su budžetski prihodi projektovani na realnim osnovama, a da nisu izmišljeni kao pre, i da je uvedena maksimalna štednja na svim novoima.

- Od prethodne vlasti nasledili smo 15 milijardi dinara obaveza, do kraja godine vratićemo skoro 9,5 milijardi obaveza, a do kraja sledeće godine vratićemo i ostalih 5,5 milijardi dinara“. Smanjili smo obim zaduženja za 2,4 milijarde dinara, a rashodi su smanjeni, dok su povećani prihodi – rekao je Mali.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…