84,8 miliona evra Srbiji od Evropske unije!
Vlada Srbije i Evropska komisija potpisale su  sporazum kojim se Srbiji odobrava 84,8 miliona evra iz fondova pretpristupne pomoći EU – IPA za 2014 godinu

Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktorka u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju EU Ketrin Vent. Evropska komisija je decembra 2014. godine odobrila 187,1 miliona evra Srbiji, od čega su u junu 2015. godine potpisani sporazumi za sredstva u iznosu od 102,3 miliona evra.

Preostala,  odobrena sredstva, namenjena su projektima u oblasti reforme državne uprave, konkurentnosti, energetike, unutrašnjih poslova, zapošljavanja.

Biće finansirano unapredjenje zapošljavanja mladih, inovativnost malih i srednjih preduzeća, smanjenje štetnih emisija u bloku A4 Termoelektrane “Nikola Tesla”, jačanje kontrole granice, podrška uskladjivanju sa propisima EU.

Najveći deo novca, 65,6 miliona evra, biće upotrebljen po modelu indirektnog upravljanja, što znači da će nacionalne institucije sprovoditi program, dok će Ministarstvo finansija biti odgovorno za sprovodjenje nabavki, ugovaranje i finansijsko upravljanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…