JAPANSKA AGENCIJA ZA MEĐUNARODNU SARADNJU  U POSETI RAREI BEOGRAD

 Predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) gospodin Shinichiro Kato, stalni JICA koordinator i Sonja Skarep, JICA saradnik na projektu, zajedno sa Anom Žegarac iz Razvojne agncije Srbije (RAS) posetili su danas Regionalnu agenciju za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd).

 

Cilj posete bio je da se RAREI Beograd, kao partner u implementaciji mentoring aktivnosti na nivou regiona Beograd, upozna sa ključnim aktivnostima novog JICA projekta na Balkanu, kao i da se predstavnici JICA  upoznaju sa načinom funkcionisanja regionalnih agencija u Srbiji.

 

Snežana Radinović, direktorka RAREI Beograd predstavila je gospodinu Shinichiro Kato način organizacije i ključne aktivnosti koje realizuje RAREI Beograd. Naglasila je da, RAREI Beograd predstavlja  ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i da, kroz realizaciju programa podrške, daje snažnu podršku razvoju sektora MMSPP na nivou regiona Beograd.  RAREI Beograd je u realizaciju mentoring usluge uključen od samog početka implementacije  JICA programa u Srbiji i do danas je mentoring uslugu koristilo više od 350 korisnika, istakla je direktorka RAREI Beograd Snežana Radinović.  

 

Ana Žegarac  iz RAS-a naglasila je da akreditovane regionalne razvojne agencije predstavljaju značajnu  institucionalnu infrastrukturu koja daje veliki doprinos kvalitetnoj realizaciji programa podrške sektoru MMSPP, a posebno mentoring usluge.  Evaluacije koje su rađene u prethodnom periodu pokazale su veliki doprinos mentoringa u poboljšanju poslovnih performansi kompanija korisnika mentoring usluge, istakla je Ana Žegarac.

 

Na sastanku su bili prisutni i sertifikovani mentori RAREI Beograd.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…