Print this page
Paket pomoći vredan 5,1 milijardi evra

Ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež u Palati Srbija predstavili su paket ekonomskih mera za ublažavanje posledica na privredu usled pandemije COVID 19, vredan 5,1 milijardu evra.

”Ovaj program čuva ljude, radna mesta, proizvodnju, likvidnost - čuva kičmu privrede”, ocenio je Čadež i poručio privrednicima da će im PKS i ubuduće biti na raspolaganju 24 sata, sedam dana u nedelji za sva pitanja, pomoć u rešavanju svakodnevnih problema i u stalnoj komunikaciji sa vladom radi efikasnijeg sprovođenja mera. Vlada Srbije će u narednih deset dana usvojiti uredbu, odnosno doneti pravni okvir za realizaciju programa podrške privredi, a isplata minimalca biće sredinom maja, najavio je Mali.

Program obuhvata poreske olakšice, direktnu pomoć privatnom sektoru za isplate naknada zaposlenim, mere za očuvanje likvidnosti u privatnom sektoru, druge olakšice usmerene na podršku privredi da lakše prebrodi probleme u poslovanju izazvane pandemijom COVID 19, kao i podršku od 100 evra svakom punoletnom građaninu. 

Detaljne informacije o merama podrške možete naći na ovom linku.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…