Početak realizacije projekta AZBUKA ZA IZVOZ

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd, u saradnji sa Gradom Beogradom i Razvojnom agencijom Srbije, organizovala je konferenciju povodom početka realizacije obuka za prvi izvoz. Obuke se realizuju u okviru projekta AZBUKA ZA IZVOZ, koji sprovodi Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd, uz finansijku podršku Razvojne agencije Srbije.

Cilj projekta je stvaranje uslova za internacionalizaciju poslovanja MMSPP na nivou regiona Beograd, a specifični ciljevi projekta su podrška unapređenju izvoznih performansi MMSPP u regionu Beograda,obezbeđivanje preduslova za razvoj strategije izvoza i umrežavanje MMSPP sa relevantnim institucijama.

U ime RAREI Beograd, preduzetnicima se obratila direktor Snežana Radinović, koja je pozdravila sve učesnike i prisutne, a zatim istakla da je projekat rezultat strateškog opredeljenja Grada Beograda da pruži snažnu podršku razvoju privrede regiona i povećanju izvoznog potencijala beogradskih privrednika. Projektne aktivnosti doprineće povećanju broja preduzeća koja izvoze, rastu prodaje i profita MMSPP, rastu zaposlenosti, boljem strateškom pozicioniranju MMSPP na međunarodnom tržištu, kao i povećanju konkurentosti, istakla je direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.

Preduzetnicima se obratila i Maja Bajagić, podsekretar Sekretarijata za privredu Grada Beograda koja je istakla da Sekteratijat za privredu, kroz razne programe, pruža podršku sektoru MMSPP, kao i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Grad Beograd je , zajedno sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije „Beograd”, organizovao radionice „Znanjem do cilja”, koje podstiču zapošljavanje i samozapošljavanje- istakla je Maja Bajagić. Takođe, prema njenim rečima, Grad Beograd je i ove godine raspisao dva konkursa za razvoj mikro i malog preduzetništva, za šta je opredeljeno 20 miliona dinara za kupovinu osnovne opreme ili mašina, kao i do milion dinara bespovratne pomoći po svakom preduzetniku, uz uslov zapošljenja jednog lica sa liste Nacionalne službe za zapošljavanje, navela je Bajagićeva.

U projektu učestvuje šesnaest kompanija koje imaju izvozni proizvod i do sada nisu izvozile.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…