Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Nikola Vučeljić prisustvovali su danas otvaranju Kancelarije za brze informacije privredi.

 

Siniša Mali je rekao da je pre nekoliko meseci obećano građanima da će do kraja septembra biti otvorena Kancelarija za brze odgovore privredi u gradu Beogradu i da se danas to obećanje ispunjava.

– Radi se o sistemu koji omogućava da privrednici i preduzetnici dobiju odgovor na bilo koje pitanje u roku od 48 do 72 sata, putem mejla, telefona ili mogu lično da dođu u bilo koju od 16 opština grada. Sve odgovore je od danas moguće dobiti na jednom mestu, umesto da se, kao do sada, ide na vrata mnogih institucija. Time Grad Beograd poboljšava investicionu klimu i daje mogućnost bilo kom investitoru da odgovore na sva pitanja dobije na jednom mestu. Ovo je proizvod domaće pameti, a razvio ga je naš gradski Zavod za informatiku i statistiku.

Gradonačelnik je istakao i da grad nije izdvojio finansijska sredstva za ovaj sistem, s obzirom na to da su korišćeni već postojeći resursi.

– Ovaj sistem nas nije koštao ni dinara, softver je delo naših stručnjaka i umrežen je sa svim institucijama kako bi činio efikasan sistem, a na njemu rade zaposleni iz Grada Beograda, gradskih opština i Privredne komore Beograda. Istovremeno, od pitanja privrednika formiraćemo bazu podataka koja će nam omogućiti da vidimo koji su njihovi najveći problemi u poslovanju, a zatim i da im pomognemo izmenom propisa, ukoliko je to potrebno – rekao je Siniša Mali.

Grad Beograd, u saradnji sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd, Privrednom komorom Beograd i gradskim opštinama, otvara kancelarije za brze informacije privredi. Cilj otvaranja ovih kancelarija je da domaći i inostrani privrednici na brz i efikasan način dobijaju informacije potrebne za rešavanje problema vezanih za njihovo poslovanje.

Kancelarije na 16 opština u Beogradu na usluzi su potencijalnim i postojećim privrednicima sa teritorije grada Beograda, kao i onima koji žele da investiraju u razvoj grada.

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…