Više od 50 zainteresovanih građana i postojećih malih i srednjih preduzeća uputilo je pitanje Kancelariji za brze informacije privredi, koja je otvorena pre dve nedelje na teritoriji 16 beogradskih opština. Najviše pitanja upućeno je opštinama Rakovica i Zemun, a slede Novi Beograd i Palilula.



Prema podacima, teme koje građane najviše zanimaju su izdavanje dozvole, osnivanje privrednih subjekata, pravna regulativa za postojeće privredne subjekte i poreska politika.

Nikola Vučeljić, direktor Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije, koja je jedan od realizatora ovog koncepta, kaže da je zadovoljan odazivom građana.

– Ovaj vremenski period je dovoljan da vidimo da smo realizovali jedan kvalitetan koncept, koji umnogome koristi zainteresovanim građanima i postojećim malim i srednjim preduzećima. Oni se svakodnevno javljaju, a mi ih naravno pozivamo da to i dalje čine. Ovo je i jedan od načina da se podstakne privredni rast u Beogradu – kaže Vučeljić.

Statistika govori i da su do sada građani dobijali odgovor za malo više od jednog dana iako je rok za odgovor 72 sata ili tri radna dana.

Grad Beograd je u saradnji sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije, Privrednom komorom Beograd i gradskim opštinama realizovao koncept Kancelarije za brze informacije privredi.

U ovoj kancelariji svaki preduzetnik i svi zainteresovani mogu da dobiju odgovore o radu komunalnih preduzeća, potrebnim saglasnostima, neophodnoj papirologiji za rad preduzeća, na brz i efikasan način. Aplikaciju je razvio Zavod za informatiku i statistiku Beograda.

Gradska uprava poziva sve zainteresovane građane da se obrate Kancelariji za brze informacije privredi, kako bi efikasno mogli da reše sva pitanja i nedoumice. Oni to mogu da učine putem portala Kancelarije za brze informacije privredi portal.beograd.gov.rs, sajta Grada Beograda ili sajtova gradskih opština. Takođe, mogu lično da dođu u neku od 16 gradskih opština.

 

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…