U organizaciji Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd i Privredne komore Beograda, 8. decembra 2015. godine u prostorijama Preduzetničkog centra u Obrenovcu, održana je promocija Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

 

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj  i odabranim poslovnim bankama: ERSTE BANK A.D.,  BANCA INTESA A.D., SOCIÉTÉ GÉNÉRALE BANKA SRBIJA A.D., UNICREDIT BANK SRBIJA A.D. i PROCREDIT BANK A.D.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 200.000.000,00 dinara.

Cilj Programa je povećanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, kroz učešće u sufinansiranju nabavke sledeće opreme:
1) nove proizvodne opreme i/ili mašina;
2) polovne proizvodne opreme i/ili mašina, ne starije od pet godine;
3) novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobra koja će se iskoristiti kako bi se stavile u pogon neiskorišćene mašine i oprema koje proizvode razmenjiva dobra.

Na internet stranama Ministarstva: www.privreda.gov.rs, Nacionalne agencije: www.narr.gov.rs i Preduzetničkog servisa: www.preduzetnickiservis.rs može se preuzeti neophodna konkursna dokumentacija: Obrazac broj 1, Obrazac broj 2, kao i Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godinim, Informacija o načinu sprovođenja Programa, Informacija o uslovima izabranih banaka i nacrt Ugovora o realizaciji Programa, u kojima su bliže definisani svi bitni elementi i pravila za učešće u ovom Javnom pozivu.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…