Print this page
Objavljen vodič za lakše poslovanje preduzetnika u IKT sektoru

Svetska banka u saradnji sa Ministarstvom privrede i projektom „EU za tebe“ objavila je Vodič za IT industriju, prvi u nizu vodiča „Kako da započneš i vodiš svoj posao?“ namenjen preduzetnicima koji planiraju ili već posluju u sektoru informaciono komunikacionih tehnologija (IKT).

Prvi u nizu objavljenjnih je Vodič za IT industriju, a uskoro će biti dostupni Vodiči za još devet sektora, počevši sa onima iz oblasti ugostiteljstva - restorani, kafići i ketering; usluga smeštaja i hrane; otvaranja frizerskih i salona lepote; otvaranja auto servisa i održavanja vozila. Vodiči su namenjeni preduzetnicima koji su tek započeli ili planiraju da započnu svoj posao, kao i onima koji već neko vreme posluju i suočavaju se sa pitanjima vezanim za redovno poslovanje.

Preduzetnicima su na linku http://www.informator.preduzet... dostupni odgovori na brojna pitanja, koji će im pomoći da na osnovu relevantnih informacija donesu dobre poslovne odluke, od toga kako započeti biznis, zatim, informacija o radnom pravu, podsticajima, do intelektualne svojine i prestanka poslovanja.

Vodiči su realizovani kroz projekat “EU za bolje poslovno okruženje” koji sprovodi Svetska banka, zajedno sa Ministarstvom privrede, a uz podršku Evropske unije.

Posebna prednost vodiča je što su praktični i što preduzetnici brzo i lako mogu da nađu teme i preporuke koje su im u datom trenutku relevantne. U vodičima će biti dat veliki broj primera, ilustracija i saveta na šta posebno treba obratiti pažnju u tipičnim situacijama iz svakodnevnog poslovanja.

Predstavljeni vodiči će kroz konkretno i praktično obrazložene uslove poslovanja, prikazane na jednom mestu, doprineti predvidivijem i povoljnijem poslovnom okruženju.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…