Ministarstvo privrede raspisalo javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava podsticaja za direktne investicije u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija.

Tim povodom, ministar privrede Goran Knežević naglasio je da država sve više usmerava svoje kapacitete i aktivnosti ka razvoju domaćeg preduzetništva, koje obično ima manji potencijal od stranih investitora i da je upravo u tom cilju i objavljen javni poziv. Ideja je da se podrže i manji investicioni projekti, a posebno oni u nerazvijenim i devastiranim područjima, u kom slučaju se podsticajna sredstva mogu dodeliti i za realizaciju projekata vrednosti od najmanje 100.000 evra i sa zapošljavanjem najmanje 10 novih radnika.

„Brinemo o domaćim investitorima i kroz različite vidove podrške želimo da obezbedimo da se njihova poslovanja razvijaju još više“, rekao je Knežević naglasivši da je upravo privatni sektor – mala i srednja preduzeća okosnica privrednog razvoja.

Uredbom je definisano da se mogu podržati investicioni projekti u proizvodnom sektoru, sektoru usluga koje mogu biti predmet međunarodne trgovine, kao i projekti u sektoru poljoprivrede i ribarstva.

Tekst poziva, Uredbe i liste jedinica lokalnih samouprava po stepenu razvijenosti pogledajte ovde:

http://www.privreda.gov.rs/javni-poziv-za-dodelu-sredstava-podsticaja-za-direktne-investicije/

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…