Program „Pokreni se za posao“obezbeđuje podršku preduzetnicima u otpočinjanju ili unapređenju sopstvenog poslovanja kroz bespovratne donacije u opremi, obezbeđivanje stručnih i poslovnih obuka i poslovno savetovanje.

 

Svake godine, 100 malih porodičnih biznisa ima mogućnost da pokrene ili unapredi sopstveni posao. Iskoristi mogućnost – Pokreni se za posao!
Program „Pokreni se za posao“ započet je 2009. godine i podrazumeva podršku preduzetnicima u otpočinjanju ili unapređenju sopstvenog poslovanja. Poslednje dve godine, program je dobio veći broj klijenata i nacionalni značaj jer se realizuje na teritoriji čitave zemlje. Takođe, sada sadrži dve komponente „Pokreni se za posao“ za podršku 70 preduzetnika i „Pokreni se za budućnost“ za podršku 30 mladih, visoko obrazovanih preduzetnika do 35 godina starosti. Tokom 5 godina realizacije ovog programa, podršku je dobilo 385 klijenatasa teritorije cele Srbije za razvoj svoje poslovne ideje.

Delatnosti koje se podržavaju kroz program „Pokreni se za posao“ suproizvodnja/zanatstvo, poljoprivreda i usluge. Takođe, kroz program podršku dobijaju početnici u biznisu (start up) ali i već postojeći mali biznisi koji žele da prošire svoju poslovnu aktivnost i uposle nove radnike. Kriterijumi koji se koriste u selekciji su ekonomski ali i socijalni kriterijumi. Tako posebnu pažnju prilikom selekcije dobijaju i odrеđene ciljne grupe: mladi, žene, samohrani rotitelji i manjinske grupe.
Prijavni formular možete naći na linku  http://pokrenisezaposao.rs/

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…